Belangrijke notificatie

U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina. 

Vervoer vaccinaties en boosterprik

Het vaccineren is begonnen. Hieronder leest u hoe het vervoer is georganiseerd. Informatie over het vaccineren vindt u op de website van GGD Fryslân.

Wie worden gevaccineerd?

Vanaf 1 februari 2021 worden 85-plussers gevaccineerd tegen COVID-19. Iedereen die in aanmerking komt voor de vaccinatie, krijgt een persoonlijke uitnodiging voor de vaccinatie per brief van het RIVM.

Waar is de priklocatie?

Op dit moment is de vaccinatielocatie voor heel Friesland het WTC in Leeuwarden.

Hoe is het vervoer naar Leeuwarden georganiseerd?

Wij vragen u om met eigen vervoer of openbaar vervoer naar de priklocatie te reizen. Mocht dit niet lukken dan vragen wij u een beroep te doen op het sociale netwerk (kinderen, buren et cetera).


Wat als u niet naar de priklocatie kunt komen met het eigen vervoer of door het inschakelen van het sociale netwerk?

 1. U heeft een Valys-pas en de afstand tot het WTC Leeuwarden is meer dan 25 km
  U kunt met Valys reizen naar de priklocatie (telefoonnummer Valys 0900 – 9630).
   
 2. U heeft een taxipas van de Wmo
  U neemt contact op met Jobinder om het vervoer te regelen (telefoonnummer 0900-4050500).


Als bovenstaande opties geen oplossing bieden dan kunt u contact opnemen met uw huisarts om u in de huisartsenpraktijk te laten vaccineren. De huisarts heeft op dit moment waarschijnlijk nog geen geschikt vaccin. Het duurt in dat geval langer voordat u de vaccinatie kan ontvangen.

Wie krijgt een boosterprik?

Bent u 80 jaar of ouder? Dan kunt u een boosterprik tegen COVID-19 krijgen. In november kreeg u een persoonlijke uitnodigingsbrief van het RIVM. In de brief staat hoe u een afspraak maakt voor de boosterprik.

Waarom krijg ik een boosterprik?

Bij ouderen is de bescherming tegen COVID-19 na de eerste twee prikken wat lager dan bij jongere mensen. Met een booster kan de bescherming worden verhoogd. Zo bent u beter beschermd en hebben nieuwe virusvarianten ook minder kans zich te ontwikkelen en te verspreiden.

Waar is de priklocatie?

U kunt zich laten vaccineren in de Sionsberg in Dokkum.

Hoe kom ik naar de priklocatie?

Wij vragen u om met eigen vervoer of openbaar vervoer naar de priklocatie te reizen. Lukt dat niet? Dan vragen wij u een beroep te doen op uw sociale netwerk (bijvoorbeeld kinderen, buren, vrienden).

Geen eigen vervoer? En is er ook niemand in de buurt die u kan brengen?

 1. U heeft een Valys-pas en de afstand tot Sionsberg Dokkum is meer dan 25 km
  U kunt met Valys reizen naar de priklocatie (telefoonnummer Valys 0900 – 9630).
   
 2. U heeft een taxipas van de Wmo
  U neemt contact op met Jobinder om het vervoer te regelen (telefoonnummer 0900-4050500). Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website van Jobinder: www.jobinder.frl

Is dat geen oplossing voor u? Bel dan uw huisarts. De huisarts kan u ook vaccineren. Het kan dan wel langer duren voordat u de boosterprik krijgt.