Werk

Algemeen

Hier vind je meer informatie over waar je terecht kan voor ondersteuning bij werk en inkomen doordat je ziek of gehandicapt bent. Ofwel: een arbeidsbeperking hebt.

Dokwurk

Dokwurk is een sociaal ontwikkelbedrijf, dat mensen in de regio met een afstand tot werk helpt om deel te kunnen nemen binnen de arbeidsmarkt. 

Werken met een beperking

Wurkstart

Bij Wurkstart kan je niet alleen terecht voor loopbaanadvies maar ook voor stages, banen en werktrajecten in kansrijke sectoren. Wurkstart is een onafhankelijk bureau en een samenwerking van het UWV, Fryslân Werkt, Leerwerkloket Fryslân, gemeente Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, Dokwurk en de Friese ROC’s. 

Adviesgesprek

De adviseurs van Wurkstart werken vanuit een regionale aanpak en maken gebruik van diverse (gratis) regelingen, testen, opleidingen en subsidies. Hierdoor bieden ze maatwerk aan zowel werkgevers, werknemers als werkzoekenden.
Geïnteresseerden kunnen voor adviesgesprek terecht op verschillende locaties in de regio, onder meer bij Dokwurk in Dokkum. Een afspraak maken kan via www.wurkstart.nl