De escapeboot meert af in Dokkum

Binnenkort meert de Escapeboot aan op De Zijl in Dokkum (dichtbij het Stadhuis op de Suupmarkt 2), met als doel de haven van Dokkum veiliger te maken. Een haven is een geliefde plek voor watersportliefhebbers, maar helaas ook een aantrekkelijke locatie voor criminelen vanwege de relatieve anonimiteit. Op de Escapeboot leer je om anders te kijken naar je omgeving en om criminele activiteiten te herkennen en melden. 

Voor wie? De Escapeboot wordt ingezet om ondernemers, medewerkers en bezoekers van het havengebied bewust te maken van hun omgeving. Juist zij kunnen signalen tegenkomen die wijzen op criminaliteit. Op de Escapeboot leer je om signalen te herkennen en van de haven een veiligere plek te maken. 
 

Samen zien we veel! Wat moet je doen wanneer je verdachte signalen herkent? We nodigen je uit aan boord van de Escapeboot, waar je antwoorden krijgt op deze vragen en waar de adviseurs van Platform Veilig Ondernemen (PVO) Noord-Nederland een toelichting geven. 
 

Het spel: Tijdens het spel op de Escapeboot word je uitgedaagd om signalen van ondermijnende criminaliteit te herkennen. Thema's die aan bod komen zijn onder andere mensenhandel, drugs, witwassen en illegaal verblijf in de haven. Op de Escapeboot krijg je 30 minuten de tijd om foute keuzes te vermijden en uitdagende puzzels op te lossen. 

Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige specialisten. 

Deelname is gratis! Je moet je wel aanmelden. Dat kan hieronder via de website van PVO Noord-Nederland. 

Escapeboot

De Escapeboot wordt ingezet om booteigenaren, bezoekers, ondernemers en medewerkers bewust te maken van verdachte situaties die kunnen wijzen op ondermijnende criminaliteit. Hoe herken je de signalen? Waar moet je op letten? En wat moet je doen als je verdachte omstandigheden ziet?

PVO Noord-Nederland
Escapeboot