Belangrijke notificatie

In verband met een verbouwing is het gemeentehuis in Dokkum vanaf 1 juli tijdelijk gesloten. Vanaf 4 juli kunt u voor burgerzaken terecht op het gemeentehuis in Kollum. Voor een beperkt aantal producten kunt u terecht in Damwâld. Maakt u wel eerst een afspraak voordat u naar het gemeentehuis komt? Dit kan telefonisch of via de website.

Demonstratie of betoging melden Noardeast-Fryslân

Goed om te weten

Wilt u een demonstratie of betoging houden? Dan moet u dit minimaal 48 uur van te voren melden bij de gemeente. De burgemeester kan dan tijdig een inschatting maken welke maatregelen de gemeente en de politie moeten nemen om de veiligheid te kunnen garanderen en de manifestatie in goede banen te leiden.

De burgemeester kan voorwaarden of beperkingen verbinden aan de demonstratie. In bijzondere gevallen kan de burgemeester besluiten om de betoging of demonstratie te verbieden. Daar moet dan een goede reden voor zijn, bijvoorbeeld risico's voor ieders veiligheid of gezondheid. Indien nodig neemt de gemeente contact met u op ten behoeve van de voorbereiding van uw demonstratie of betoging.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan het houden van een betoging of een demonstratie.