Duurzaamheidsleningen

Inwoners en ondernemers van Noardeast-Fryslân kunnen gebruik maken van voordelige leningen. Deze leningen helpen bij het aankopen, verbeteren en toekomstbestendig maken van een eigen woning of zakelijk vastgoed. Denk hierbij aan de aankoop van een eerste huis. Het opknappen van een bestaande woning. Of het verwijderen van een asbestdak op een bedrijfspand.

Leningen

Heeft u een verzamelinkomen lager dan € 60.000?

 • Ja
  U komt in aanmerking voor de Energiebespaarlening van het Warmtefonds. U kunt lenen tegen een rente van 0% (!). Kijk op warmtefonds.nl.
   
 • Nee
  Bent u (en uw partner) 57 jaar of ouder?
  • Ja
   U komt in aanmerking voor de gemeentelijke Verzilverlening. Hiermee kunt u de overwaarde van uw woning benutten voor verduurzaming. De lening heeft een vaste rente van 1,7%. U betaalt de rente en aflossing pas bij verkoop van de woning. Uw maandlasten gaan dus niet omhoog, maar uw energielasten dalen wel. Kijk op snn.nl.
  • Nee
   U komt in aanmerking voor de gemeentelijke Stimuleringslening. De lening heeft een vaste rente van 1,7%. In tegenstelling tot de verzilverlening betaalt u de rente en aflossing wel direct. Maar uw energielasten dalen ook meteen door de verduurzaming. Kijk op snn.nl.

Stimuleringslening Zakelijk

Staat u aan het roer van een mkb-bedrijf, non-profitorganisatie of sportvereniging? En beheert u daarmee panden die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken? Dan kunt u in een aantal gevallen gebruik maken van de gemeentelijke Stimuleringslening Zakelijk.  
 
Dat is een lening met een lage rente (1,7%), waarmee u werkzaamheden kunt financieren die het pand energiezuiniger en toekomstbestendiger maken. Denk hierbij aan isolatie, het aanschaffen van een HR-combiketel, het verwijderen van een asbestdak of het plegen van onderhoud.  Kijk op snn.nl.

Starterslening

U heeft uw eerste droomhuis gevonden maar de hypotheek die u van de bank kunt krijgen is niet voldoende. Dan kunt u gebruik maken van de Starterslening. Dat is een gemeentelijke aanvulling om het verschil te overbruggen tussen uw allereerste hypotheek en de prijs van uw huis. Kijk op snn.nl.