Volwassenenfonds Sport en Cultuur

Algemeen

Wilt u graag sporten? Bijvoorbeeld voetballen, fitnessen of volleyballen? Of wilt u op muziek- of schilderles? Maar lukt het niet om het lesgeld of contributie te betalen door een laag inkomen? Dan kan het Volwassenenfonds Sport & Cultuur u mogelijk helpen.

Wat is het?

De gemeente Noardeast-Fryslân en het Volwassenenfonds Sport & Cultuur vinden dat alle inwoners recht hebben op sporten en creatief bezig zijn. Helaas is meedoen aan sport en cultuur voor inwoners met een laag inkomen niet vanzelfsprekend. Daarom werkt de gemeente samen met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen (18 jaar en ouder) die leven van een laag inkomen. Voor kinderen van 4 tot 18 jaar kunt u een aanvraag doen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur of stichting Leergeld via www.samenvoorallekinderen.nl

Aanvragen

U kunt een aanvraag doen via een intermediair. Dit zijn medewerkers van: het Gebiedsteam, Sport Fryslân of schuldhulpverlening van de gemeente. Hij of zij kent de spelregels en weet of iemand in aanmerking komt. Er kan vaak binnen 3 weken nadat de aanvraag is goedgekeurd al worden gesport of cultuur beoefend worden! Zelf een aanvraag doen kan niet. De intermediairs zijn te vinden via:

Hoeveel?

Het Volwassenenfonds bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage direct aan de sport- of cultuuraanbieder betaald. Is de aanvraag voor (sport)benodigdheden goedgekeurd? Dan ontvangt u een waardebon die kan worden ingeleverd bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Ga naar de website van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur: Deelnemers - Volwassenenfonds

Of neem contact op met ons Klanten Contact Centrum via telefoonnummer 0519-29 88 88, optie 1. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8.30-16.30 uur en op vrijdag van 8.30-12.00 uur. U kunt ons ook een e-mail sturen via info@noardeast-fryslan.nl