Bijzondere dansvoorstelling door ‘Leefmeesters’

Bijzondere dansvoorstelling door ‘Leefmeesters’: “Als het leven je uitdaagt met tegenslagen, daag jezelf dan uit om sterker te worden.”

Donderdag 18 april om 20.00 uur voert het nieuwe noordelijke dansgezelschap ‘Leefmeesters’ in theater Sense te Dokkum de dansvoorstelling Mijn 24 Uur op. Mijn 24 Uur is een voorstelling over leven met een chronische ziekte: ”Leefmeesters weten hoe dat moet. Dat ze niets anders kunnen dan doorzetten, ondanks de tegenslagen. En opstaan ondanks het vele vallen,” zegt Marlien Seinstra, bedenker en oprichter van het gezelschap. “Gezonde mensen staan er vaak niet bij stil. Dat het veel mensen al moeite kost om te staan of lopen, laat staan om te sporten of dansen. Mijn 24 Uur bestaat uit een solo, een duet en een trio en staat onder choreografie van Miranda van Toor en Marlien Seinstra en het internationale gezelschap Ivgi&Greben.

Over Leefmeesters

Dansgezelschap Leefmeesters is een productie van stichting Dans op Recept. Deze stichting zet dans in om het fysieke én mentale welbevinden van mensen met een chronische aandoening te verbeteren. Speciaal opgeleide docenten geven op 46 locaties in het noorden dansles aan mensen met Parkinson, niet-aangeboren hersenletsel en chronische pijn. 

Lokale Inclusie Agenda: “Wy wolle graach sjen nei wat minsken noch wól kinne, wat harren talinten binne en wêr't se bliid fan wurde”

De gemeente Noardeast-Fryslân biedt in samenwerking met theater Sense kaarten aan tegen gereduceerd tarief. Noardeast-Fryslân wil graag een samenleving zijn waarin iedereen naar vermogen kan meedoen, met of zonder beperking. Het is niet voor niets dat de Lokale Inclusie Agenda o.a. gestoeld is op positieve gezondheid. Dat sluit ook naadloos aan op het idee achter Leefmeesters. Wethouder Jouke Douwe de Vries vindt dat mensen meer zijn dan hun (chronische) ziekte: “Wy wolle graach sjen nei wat minsken noch wól kinne, wat harren talinten binne en wêr't se bliid fan wurde. Dat fersterket it fermogen fan minsken om mei de lichaamlike, emosjonele en sosjale útdagingen yn it libben om te gean en om safolle mooglik mei te dwaan en eigen rezjy te fieren.“

Tickets bestellen.

Flyer