Parkeren rond het gemeentehuis

Wilt u een bezoek brengen aan het gemeentehuis? Voor bijvoorbeeld het aanvragen van een paspoort, identiteitskaart of een rijbewijs? Dan kunt u, voor de duur van uw afspraak, gebruik maken van de parkeerkelder onder het gemeentehuis. De ingang kunt u vinden aan de Legeweg (naast nummer 26) in Dokkum. U kunt zich melden via de intercom, zodat wij de slagboom voor u kunnen openen. Bij het uitrijden opent de slagboom automatisch. Plan vooraf je afspraak via de website of door telefonisch contact op te nemen met de gemeente.

Ook kunt u parkeren op de parkeerplaatsen in en om het centrum van Dokkum

Dit is vooral handig wanneer u een bezoek aan het gemeentehuis wil combineren met een bezoek aan het centrum van de stad. Er zijn meerdere parkeergelegenheden in en rond de binnenstad (ook voor het gemeentehuis). Tot 11.00 uur kunt u gratis parkeren in de binnenstad. Parkeren op de randparkeerplaatsen is altijd gratis. Ook de randparkeerplaatsen zijn op korte loopafstand van het centrum.

Randparkeerplaatsen

  • Parkeergarage ’t Panwurk, Hantumerweg 12, Dokkum
  • Parkeerplaats De Helling, Hellingpad 1, Dokkum
  • Parkeerplaats Lutjebleek, Lyceumweg 8, Dokkum
  • Parkeerplaats De Harddraver, Hardraversdijk 1, Dokkum

Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart?

Vlakbij de ingang van het gemeentehuis, in de Koningstraat, zijn een aantal gehandicaptenparkeerplaatsen. Op deze parkeerplaatsen kunt u met uw gehandicaptenparkeerkaart gratis parkeren. Voor meer informatie over parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u kijken op www.gehandicaptenparkeerkaart.nl.

Openbaar vervoer

Vanuit Dokkum vertrekken veel bussen naar de omliggende omgeving: naar de dorpen, Leeuwarden én naar Holwerd en Lauwersoog. Hiervandaan vertrekt de veerboot naar Ameland en Schiermonnikoog. Kijk op www.9292ov.nl voor actuele reisinformatie.

Plattegrond

Op deze plattegrond ziet u onder andere de hoofdwegen van Dokkum, de binnenstad, de locatie van het gemeentehuis en de randparkeerplaatsen. Ook de looproute vanuit de parkeerkelder naar de ingang van het gemeentehuis (Koningsstraat 13) en het Stadhuis (Suupmarkt 2) is op de kaart aangegeven.