Belangrijke notificatie

U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina. 

Biodiversiteit en Groen

Samen voor een groen en duurzaam Noardeast-Fryslân!

Samen zetten we ons in voor een zo hoog mogelijke biodiversiteit. Door variatie in plantsoorten zullen er ook meer soorten insecten, vogels en andere dieren zich gaan vestigen. Groen neemt Co2 op, zorgt voor minder wateroverlast én geeft verkoeling. Hierdoor ontstaat een gezondere leefomgeving. We zorgen ervoor dat het groen zich aansluit op het omringende landschap en kiezen voor duurzaam, veilig en toekomstbestendig groen.

ACTIE: Win een Vlinderydille in jouw buurt!

Meer biodiversiteit in de gemeente Noardeast-Fryslân door een vlinderidylle aan te leggen. Een idylle is een plaats waar Nederlandse bloemen en kruiden groeien die verschillende soorten vlinders, maar ook andere insecten aantrekken. Wilt je een perkje, veldje, berm of braakliggend stuk grond veranderen in een vlinderparadijs? Doe dan mee met deze actie en wellicht wordt er een vlinderidylle bij u in de buurt gerealiseerd. 

Wat moet je doen?

Zorg dat je een template in handen krijg. Deze kun je ophalen bij het gemeentehuis of hier downloaden en printen (A3). Lees de template zorgvuldig, vul deze in en maak een prachtig ontwerp.