Collectieve zorgverzekering

Algemeen

Mogelijk kunt u een korting krijgen op uw zorgverzekering. In samenwerking met de Friesland Zorgverzekeraar bieden wij twee collectieve verzekeringen aan. In beide gevallen heeft u een betere dekking met extra vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie en tandarts. Uw korting ligt tussen de € 15,00 en € 30,00 per maand. U betaalt daardoor minder voor betere zorg.

LET OP! Bent u gehuwd of samenwonend en kiest u voor één van bovenstaande verzekeringen, dan moet u de aanvraag gezamenlijk indienen (via de DigiD van één van beiden). Er wordt namelijk gekeken naar uw gezamenlijke inkomen of u hiervoor in aanmerking komt.

Pakketten

Het gaat hierbij om de volgende verzekeringen:

  • AV-Frieso Compleet
  • Alles Verzorgd Polis in combinatie met de AV Budget en de AV Tand Standaard

U vindt hieronder meer informatie over beide verzekeringen.

Voorwaarden

  • U bent tenminste 18 jaar of ouder.
  • Uw inkomen lager is dan 120 % van de bijstandsnorm.
  • Uw vermogen is lager dan de vermogensvrijlating welke voor de bijstand geldt.

De huidige bijstandsnormen en vermogensgrenzen vindt u hier.

Aanvullende voorwaarden AV-Frieso Compleet

  • U heeft al een basisverzekering afgesloten bij De Friesland.

Hoeveel

Op Gezondverzekerd.nl kunt u direct zien wat u betaalt voor beide pakketten en vindt u meer informatie. Aanmelden kan niet via Gezondverzekerd en gaat via bovenstaande knop.

AV-Frieso Compleet

De AV-Frieso Compleet is een aanvullende verzekering en met name interessant bij hoge zorgkosten of wanneer u deze verwacht. Deze verzekering biedt onder andere ruime vergoedingen voor fysiotherapie, brillen en/of lenzen, tandartskosten en een volledige vergoeding voor orthodontie voor verzekerden jonger dan 18 jaar. Daarnaast is er een vergoeding voor de eigen bijdrage WMO. U kunt ervoor kiezen het eigen risico in termijnen te betalen.

Een compleet vergoedingenoverzicht vindt u op de website van De Friesland.

Alles Verzorg Polis

(in combinatie met AV Budget en AV Tand Standaard)

Dit pakket bestaat uit een basisverzekering met daarnaast twee aanvullende verzekeringen. U bent hiermee beter verzekerd dan wanneer u alleen een basisverzekering zou afsluiten. Ook uw tandartskosten worden (deels) vergoedt.

Wanneer u dit wilt, kunt u ook bij deze verzekering het eigen risico in termijnen betalen.   

Op de website van De Friesland kunt u bekijken wat precies de vergoedingen zijn.

Wijzigen of opzeggen

U kunt de AV Frieso wijzigen of stopzetten door onderstaand formulier in te vullen.

Hulp bij het aanvragen

Voor hulp bij uw aanvraag kunt u terecht bij de formulierenbrigade van het Bolwerk of de Thuisadministratie van Humanitas.

Andere regelingen

Wilt u weten welke regelingen en voorzieningen er voor u zijn?

Kijk dan eens in onze Geldgids. U kunt ook een afspraak maken voor De VoorzieningenWijzer. Een budgetconsulent kijkt samen met u waar u recht op heeft en waar u mogelijk op kunt besparen.

Vragen?

Neem dan contact op met ons Klanten Contact Centrum via telefoonnummer 0519-29 88 88, optie 1. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8.30-16.30 uur en op vrijdag van 8.30-12.00 uur. Je kunt ons ook een e-mail sturen via info@noardeast-fryslan.nl