Huishoudelijke hulp

Lukt het u vanwege mentale of fysieke beperkingen niet om alle taken uit te voeren die horen bij het schoon en leefbaar houden van uw woning, dan heeft u wellicht wat hulp nodig.

U kunt eerst zelf onderzoeken of er huisgenoten, buren, familieleden of vrienden zijn, die u tijdelijk of structureel kunnen helpen hiermee. U kunt ook kijken of u een particuliere hulp kunt inhuren om u te ondersteunen hiermee. Daarnaast zijn er ook producten die makkelijker maken om thuis te blijven wonen bijvoorbeeld het aanschaffen van een afwasmachine, als u de vaat niet meer kunt doen.

Powerful Ageing

Powerful Ageing is een trainingsprogramma om het fysiek functioneren van ouderen te bevorderen. Bij ouderen die een hulpaanvraag voor huishoudelijke hulp, een traplift of een scootmobiel doen, wordt gekeken of ze in aanmerking komen voor het trainingsprogramma. Komen de ouderen hiervoor in aanmerking, dan wordt er vanuit de gemeente een uitnodiging verstuurd om deel te nemen. Het doel van dit trainingsprogramma is om krachtig ouder worden te bevorderen, de zelfredzaamheid te vergroten en daarmee ook de kwaliteit van leven te verhogen.

Het programma bestaat uit een aantal sporttrainingen onder leiding van een fysiotherapeut. De trainingen zijn gericht op explosieve spierkracht, dus bijvoorbeeld het opstaan uit de stoel of het optillen van een tas. Door de gerichte aanpak wordt er snel vooruitgang geboekt. Dit vermindert de zorgbehoefte en vergroot de zelfstandigheid van ouderen.

Meer informatie kun je lezen op www.powerful-ageing.nl

Vragen?

Als u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met de gemeente kan via 0519-298 888 (optie 1 sosjaal domein). Bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.30-16.30 en vrijdag van 8.30-12.00. U kunt ons ook een mail sturen.