Inloopavond verduurzamen beschermde stads- en dorpsgezichten

Onze gemeente heeft 11 beschermde dorpsgezichten en 1 beschermd stadsgezicht. Stuk voor stuk pareltjes. Hier zijn de cultuurhistorische waarden belangrijk. Deze waarden zo goed mogelijk bewaren, is een belangrijk uitgangspunt. Tegelijkertijd wonen er werken er mensen en gaan we met de tijd mee.

De laatste tijd krijgt de gemeente veel vragen over de mogelijkheden om de panden in de beschermde gezichten te verduurzamen. Dit is niet altijd zomaar mogelijk.

Wij willen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de regels voor verduurzamen in de beschermde stad- en dorpsgezichten te verruimen, waarbij de cultuurhistorische waarden gerespecteerd worden. Denk hierbij aan zonnepanelen, gevel- en dakisolatie, warmtepompen, …

Daarom organiseren wij hiervoor een inloopavond en een digitale bijeenkomst. Komt je ook? We horen graag je mening als het gaat om verduurzamen in de beschermde gezichten.

Voor wie

Bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden die in een beschermd dorps- of stadsgezicht wonen of werken of een pand hebben.

Inloopavond

Wanneer: maandag 22 januari, 17.00 – 19.00 uur

Waar: De IJsherberg, Harddraversdijk 1, Dokkum

Digitale bijeenkomst (via Microsoft Teams)

Wanneer: donderdag 25 januari, 19:30 – 21:00 uur

Aanmelden: stuur een mail naar duurzaam@noardeast-fryslan.nl

Nb. eerder is een fout tijdstip vermeld. Het juiste tijdstip op 22 januari is 17.00 tot 19.00 uur.