Kinderburgemeester

Word jij de eerste kinderburgemeester van de gemeente Noardeast-Fryslân?

De nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân is op zoek naar haar eerste kinderburgemeester. Is dit wat voor jou? Meld je dan uiterlijk 16 oktober 2019 aan!

Wat doet een kinderburgemeester?

Als kinderburgemeester ben je aanwezig bij activiteiten voor kinderen, bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas. Soms houd je een toespraakje en ook kunnen kinderen bij je terecht als ze leuke ideeën hebben voor de gemeente. Van de kinderburgemeester wordt verwacht dat hij of zij genoeg tijd heeft, het leuk vindt om in de belangstelling te staan en een beetje vlot kan praten (liefst ook in het Fries). De kinderburgemeester woont in de gemeente Noardeast-Fryslân en zit in groep 7 of 8 van een basisschool.

Hoe meld ik mij?

Je kunt je aanmelden via het aanmeldingsformulier. Op het formulier staat aangegeven hoe en waar jij je kunt aanmelden. 

En hoe gaat het verder?

Als we heel veel aanmeldingen krijgen, gaan we een voorronde houden. Hoe we dat gaan doen, krijg je zo snel mogelijk na 16 oktober te horen.

Op woensdagmiddag 6 november vindt dan de echte verkiezing plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Kollum. Ben je één van de geselecteerde kandidaten, dan mag je klasgenoten, vrienden en familieleden meenemen naar Kollum. We vragen je dan om uit te leggen waarom je kinderburgemeester wilt worden en waarom je denkt dat je daar geschikt voor bent. Een jury kiest daarna de nieuwe kinderburgemeester die meteen bekendgemaakt wordt. De kinderburgemeester wordt op donderdagavond 7 november door de gemeenteraad benoemd.