Belangrijke notificatie

U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina. 

Leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer is er voor kinderen die niet zelfstandig naar school kunnen gaan. Bijvoorbeeld vanwege ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Of omdat de school te ver weg is. Uw kind kan dan leerlingenvervoer krijgen via de gemeente.

De gemeente bepaalt of uw kind recht heeft op leerlingenvervoer.

Noordoosthelpt.nl

Kijk voor meer informatie over dit onderwerp op Noordoosthelpt.nl.

Goed om te weten

Het kan zijn dat de gemeente vervoer voor uw kind regelt, bijvoorbeeld door middel van een taxibusje of schoolbus. De gemeente kan ook een vergoeding geven voor vervoerskosten, bijvoorbeeld voor halen en brengen met de auto of reizen met het openbaar vervoer. Het hangt van de situatie van uw kind af wat er mogelijk is.

Jobinder verzorgt het leerlingenvervoer in o.a. de gemeente Noardeast-Fryslân en de gemeente Dantumadiel. De centrale van Jobinder verzorgt de planning van de ritten. De taxiritten worden verzorgd door verschillende vervoerders die voor Jobinder rijden. U kunt meer informatie over Jobinder vinden op de website: www.jobinder.nl.

Aanvragen

Voor het aanvragen van leerlingenvervoer kunt u terecht op de website van Noordoosthelpt.nl.