Onze kinderburgemeester Ruben van der Veen bracht een 'werkbezoek' aan De Klyster

Kinderburgemeester Ruben was vorige week woensdag op bezoek bij De Klyster in Damwoude. De Klyster is een natuur- en milieu-educatie centrum. Ruben bracht hier een bezoek om elkaar (nog) beter te leren kennen en natuurlijk óók om van elkaar te leren. Ruben kreeg een leuke en leerzame rondleiding van Marjolein Staal (teamleider De Klyster).
 
Na de rondleiding gaf Marjolein een korte presenatie over De Klyster en kreeg Ruben de kans veel vragen te stellen. Ruben gaf aan dat hij vooral de 'Plastic Soup' ziet als een probleem dat zijn generatie op moet lossen. 

''Ik vind dat de oceaan mooi blauw moet zijn en dat zeedieren en andere diersoorten in een schone zee moeten zwemmen en niet uitsterven door plastic afval van mensen. Daarvoor hebben we toch prullenbakken?''

Ruben van der Veen
kinderburgemeester
Een pluspunt vindt Ruben de 'Himmeldei' op scholen. Het is heel goed om samen dingen op te ruimen met plastic knijpers en het is eigenlijk ook best heel gezellig, vertelde Ruben aan de Klyster.
 
Tot slot had Ruben nog een goeie tip aan alle juffen of meesters: ''Ga meer naar buiten met de leerlingen, de natuur in, want buitenspelen is gezond en je leert er veel over de natuur!.''
 
De Klyster vond dit een geweldige tip en iedereen vond het geslaagd bezoek!

Werkbezoek Klyster

Op de foto: v.l.n.r. raadslid/buddy Ruurd-Jan Torensma, kinderburgemeester Ruben van der Veen, teamleider NME De Klyster Marjolein Staal, raadslid/buddy Tjitske Aline van der Veen. Allen met het bijenhotel dat ze als presentje meekregen van De Klyster.