Vrouw in de Media Award Friesland 2021

Zilver winnen voelt als zilver met een gouden randje!

Op donderdagmiddag 3 februari jl. kwam de uitslag van de “Vrouw in de Media Award”. Ik zat in een bespreking en had mijn mobiele telefoon uit. Terug in de auto zag ik dat mijn mobiel compleet “ontploft” was. Ik had er eigenlijk geen rekening meer mee gehouden dat het zilver zou worden…. Mijn werkgever, Aeres, had de nominatie wel op intranet gezet en mijn persoonlijke mediacoach, Tineke, was in de computer geklommen om bij alle LHBTI+ organisaties de nominatie kenbaar te maken. Maar ach, is die LHBTI+ wereld van mij wel zo “sexy” en interessant om daar, na een spetterend 2021, opnieuw voor op de barricaden te gaan staan? (Ja, natuurlijk!) In de auto gelijk Omrop Fryslân aan en dat was net op het moment dat Simone Scheffer kenbaar maakte dat Wini Weidenaar dit jaar de “Vrouw in de Media Award” had gewonnen. Om eerlijk te zijn… dat wisten wij als genomineerden al. Maar nummer twee en drie was nog een verrassing. En dan hoor je je naam! Als tweede geeïndigd!

Als zes genomineerden hebben we het goed gehad. Het was mooi om elkaar te leren kennen. Ook om van elkaar te horen waar je tegen aanloopt in de media. ‘n Prachtig initiatief om een ingezonden brief te sturen naar de LC met onze visie op nut en noodzaak van vrouwen in de media. Indrukwekkend voor mij was de constatering dat er toch nog heel veel moet gebeuren als het gaat om de positie van vrouwen in onze maatschappij. INGEZONDEN- Vrouw in de Media Award, waar is dat nou goed voor? | Groot Sneek

Nu genieten en  uitdragen en ja, ik/we gaan verder. Op mijn werk wordt bewust gewerkt aan diversiteit (Aeres Noord) . Samen met Grytsje Lieuwes mag ik hiermee aan de slag. Friesland Kleurt wil verder Friesland Kleurt | Het verhaal van trotse Friezen die uit de kast kwamen en Moeders en Vaders voor Fryslân gaat een nieuwe fase in.

Ook dichter bij huis, regenbooggemeente Noardeast-Fryslân, vraagt tweewekelijks overleg. Prachtig om met mijn team, Joanneke, Rebecca en Tineke de dagelijkse gang van zaken door te nemen. Fryslân kent gelukkig meerdere regenbooggemeentes en Tûmba gaat hen onderling verbinden!

Tot slot, zo’n media award. Goed dat er aandacht is voor vrouwen in de media. Dank aan de jury! De jury voor Friesland bestond uit Geesje Duursma-Dijkstra (juryvoorzitter), voormalig winnares Vrouw in de Media Award Friesland, ondernemer, commissaris, toezichthouder, spreker en gastvrijheidseconoom, Martine van der Steege, eindredacteur Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden en radiomaker bij Omrop Fryslân en Afke Boven, eindredacteur NOS Journaal Regio en Omrop Fryslân-presentator.

Dank aan een ieder die gestemd heeft, geweldig!!!

Lenie Lap