Belangrijke notificatie

In verband met een verbouwing is het gemeentehuis in Dokkum vanaf 1 juli tijdelijk gesloten. Vanaf 4 juli kunt u voor burgerzaken terecht op het gemeentehuis in Kollum. Voor een beperkt aantal producten kunt u terecht in Damwâld. Maakt u wel eerst een afspraak voordat u naar het gemeentehuis komt? Dit kan telefonisch of via de website.

Wonen in Kollum

Het is fijn wonen in Kollum. En de afgelopen jaren zijn er veel woningen bijgebouwd. Zoals het er nu naar uitziet zal Kollum aantrekkelijk blijven voor nieuwe bewoners. Tegelijkertijd zijn er ook veel mensen in Kollum die een andere woning  zoeken. Omdat ze groter willen wonen of omdat ze juist geen tuin meer willen onderhouden. Om aan deze verandering te kunnen voldoen zullen er de komende jaren woningen worden bijgebouwd in Kollum.
De gemeente heeft een onderzoeksbureau gevraagd te kijken welke plekken daarvoor geschikt zijn en wat voor type woningen er dan kunnen komen. Het bureau, KAW, is gekomen met een lijst van locaties waar er gebouwd kan worden, hoeveel woningen er kunnen en wat voor soort woningen er dan kunnen komen. Dat lijstje is geen top tien. Wat bovenaan staat is niet direct de plek die als eerste wordt bebouwd.
Dat hangt natuurlijk ook samen met de andere ontwikkelingen in Kollum.  

De lijst van KAW geeft dus aan welke mogelijkheden er zijn. Het geeft aan hoe je zo goed mogelijk kunt bouwen naar de vraag die uit het dorp komt. Hiermee heeft de gemeente  beter inzicht om de juiste beslissingen te nemen.

Zo zorgen we dat het ook later fijn is om te wonen in Kollum. Voor iedere behoefte en voor elke inwoner.

Documenten