U kunt alleen nog op afspraak langskomen in het gemeentehuis in Dokkum. Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u op de Contact pagina. 

Zakenpaspoort

Reist u veel? Dan kunt u ook een zakenpaspoort aanvragen. Dit is dikker dan een gewoon paspoort, namelijk 66 pagina's in plaats van 34 pagina's. U vraagt een zakenpaspoort persoonlijk aan bij de gemeente. U maakt hiervoor een afspraak. Na een week kunt u uw paspoort afhalen. Ook hiervoor maakt u een afspraak.

Spoedaanvraag

Hebt u uw paspoort snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Vraagt u het paspoort vóór 14:00 uur aan dan kunt u het de volgende werkdag ophalen. Voor een spoedaanvraag betaalt u een toeslag. Inwoners van de gemeente Noardeast-Fryslân kunnen voor een spoedaanvraag van een paspoort uitsluitend op locatie Dokkum terecht. Inwoners van de gemeente Dantumadiel kunnen terecht op het gemeentehuis te Damwâld.

Kwijt of gestolen

Is uw zakenpaspoort kwijt of gestolen? U kunt direct een nieuwe aanvragen. Bij deze aanvraag tekent u een proces-verbaal. U hoeft geen aangifte bij de politie meer te doen.
Als u onmiddellijk op reis moet, kunt een noodreisdocument aanvragen.

Vindt u uw zakenpaspoort? Lever deze dan in bij de gemeente. Uw zakenpaspoort is niet meer geldig.

  • Alle identiteitsbewijzen en paspoorten die u hebt. Ook als deze zijn verlopen
  • Een pasfoto die niet ouder is dan 6 maanden. Let op de eisen
  • Geld. U betaalt het zakenpaspoort direct bij de aanvraag contant of per pin
Soort paspoort Prijs
Zakenpaspoort voor personen van 18 jaar en ouder € 74,75
Spoedaanvraag zakenpaspoort € 125,65