Betalingsproblemen

Algemeen

Heeft u door de hoge energierekening moeite om rond te komen? Er zijn verschillende mogelijkheden die u weer grip kunnen laten krijgen op uw financiën.

De VoorzieningenWijzer

De VoorzieningenWijzer geeft aan hoe u kan besparen op uw vaste lasten. Ook komt u te weten op welke landelijke en gemeentelijke regelingen u recht heeft. De budgetconsulent (ervaringsdeskundige) helpt u hierbij. Gemiddeld heeft iemand na het gebruik van de VoorzieningenWijzer zo’n € 500,- netto meer te besteden per jaar.

U kunt zich aanmelden voor een gesprek via de website www.datgeldtvoormij.nl/noardeast-fryslan. Als u de aanvraag heeft gedaan, neemt de budgetconsulent contact met u op om een afspraak te maken. Het gesprek is vrijblijvend en u hoeft niets te betalen.

Schuldhulpverlening

Heeft u geldproblemen, moeite met rondkomen of misschien schulden? De schuldhulpverlener van de gemeente kan samen met u al uw schulden op een rijtje zetten. Er wordt gekeken naar de beste oplossing om zo snel mogelijk van uw schulden af te komen. Op de pagina schulden leest u wat wij voor u kunnen betekenen.

Geldfit.nl

Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met zorgen om geld. Deze zorgen kunnen snel overgaan in schulden. Geldfit kan u daarbij helpen.

Doe de test

Deze vindt u op geldfit.nl. Door korte vragen krijgt u inzicht in jouw financiële situatie. Als u de test hebt gemaakt, krijgt u persoonlijk advies en tips. En u krijgt een overzicht van hulp die beschikbaar is in de gemeente Noardeast-Fryslân. Belt u liever? Dat kan ook, op het gratis telefoonnummer: 0800-8115. De medewerker die u aan de lijn krijgt, denkt met u mee en helpt u zoeken naar passende hulp in de buurt. 

Ondernemer en geldzorgen?

Ook als ondernemer kunt u soms flink last hebben van geldzorgen. Voor hulp en advies kunt u terecht bij geldfitzakelijk.nl. Als ondernemer loopt u andere financiële risico’s dan als particulier. Daarom is specifieke hulp hard nodig. Op de website vindt u ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening.