Duurzaam Bouwloket

Goed om te weten

Gemeentelijk Duurzaam Bouwloket, gratis en onafhankelijk advies

Heeft u al nagedacht over het verduurzamen van uw woning? Financieel is dit erg interessant. Een investering in duurzaamheidsmaatregelen heeft een hoger rendement dan de rente die u op uw spaarrekening ontvangt. Een duurzame woning betekent een comfortabele, waardevaste woning met lage energielasten!

Vanaf 2050 moet elke woning in Nederland van het aardgas afgesloten zijn en duurzaam verwarmd worden. Als u gaat verbouwen is het verstandig om hier rekening mee te houden en uw woning hierop voor te bereiden.

Uw woning voorbereiden op de toekomst

Hiervoor kunt u terecht bij het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket. Het Duurzaam Bouwloket wordt door 110 gemeenten ingezet om woningbezitters te helpen bij het maken van de juiste keuzes bij het verduurzamen van hun woning. Onafhankelijk adviseurs vertellen u hoe uw woning comfortabel, energiezuinig, duurzaam en aardgasloos verbouwd kan worden. 

Bent u op zoek naar een bedrijf dat de maatregelen voor u kan treffen? Duurzaam Bouwloket helpt u een betrouwbaar bedrijf te vinden.

Doe de energiesubsidie-check

Bekijk welke subsidies- en financieringsmogelijkheden er landelijk, provinciaal en in uw gemeente zijn via: www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck

Let op! In de meeste gevallen moet u de subsidie aanvragen voordat u de maatregelen uit gaat voeren.

Meer informatie

Stel uw vraag aan een onafhankelijk adviseur via de helpdesk.

Telefoonnummer: (072) 743 39 56
E-mailadres: info@duurzaambouwloket.nl
Ontdek de mogelijkheden op de website: www.duurzaambouwloket.nl

Energielabel aanvragen

Wanneer u uw woning wilt verkopen zult u een definitief energielabel aan moeten vragen. Voor meer informatie rondom het energielabel en het aanvragen ervan verwijzen we u door naar de website van Rijksoverheid: www.energielabelvoorwoningen.nl.