Jongeren uitgedaagd mee te denken over stadsstrand Dokkum

Het Harddraverspark in Dokkum wordt de komende jaren flink vernieuwd. Een onderdeel van het park is het aanleggen van een stadsstrand en een Boulevard langs de Hardridersgracht. Leerlingen en studenten van de scholen in Dokkum zijn uitgedaagd om met ideeën te komen hoe dit gedeelte van het park er uit moet komen te zien.

Op woensdagochtend 3 juli 2024 presenteerden 60 jongeren in de raadszaal hun ideeën aan wethouder Rebecca Slijver en de projectgroep van de gemeente, CB5 en advies- en ingenieursbureau Antea Group. De ideeën liepen uiteen van een kabelbaan tot ijscokraam, een trampoline, vlot over het water, midgetgolfbaan tot fotowaardige letters DKKM (zoals de bekende landmark, I Amsterdam-letters). Aan deze challenge deden basisschoolleerlingen van CBS de Hoeksteen, De Burgerschool, Dalton Dokkum en MBO-studenten van het Firda mee.

De Miensker Challenge laat jongeren meebouwen aan de toekomst van Noordoost-Friesland Hoe willen we in 2030 de 'ruimte om ons heen' gebruiken? Hoe denken jongeren over wonen, over mobiliteit, vrije tijd, werken, energie en water? Jongeren bedenken samen met ondernemers, professionals en regionale beleidsmakers oplossingen voor uitdagingen. De Miensker Challenge is een initiatief van een bestuurlijk netwerk van basis- en voortgezet onderwijs in Noordoost-Friesland, Programma Sterk Techniek Onderwijs NOF en het Kennislab Noordoost- Fryslân. 

Het Harddraverspark, een park voor iedereen
Daarom krijgt iedereen de kans om mee te denken over de invulling van het park. Jong en oud. De hele maand juni 2024 kon men ideeën delen voor het Hart van het park, via www.stemvannoardeast.nl. Afgelopen maandag startte de steunfase. Dit betekent dat je steun kan uitbrengen voor ideeën waar jij het meest enthousiast over bent. Wordt het idee door veel mensen omarmd? Dan krijgt het idee, als het haalbaar is, een plek in het park. De beste ideeën van de Mienskip Challenge en de ideeën op de Stem va Noardeast worden in een volgende fase door een onafhankelijke partij getoetst. 

Meer over dit project

Jongeren uitgedaagd mee te denken over stadsstrand Dokkum