Tolhuispark

Ontwikkeling Tolhuispark

Het Tolhuispark huisvest verschillende sportverenigingen in Dokkum. Voor veel inwoners is het de plek om te voetballen, te korfballen, te zwemmen of om te sporten in de hal. We ontwikkelen het Tolhuispark verder naar een nog completer sportpark met een regionale uitstraling. We leggen dit sportpark aan met aandacht voor water, groen en biodiversiteit. 

Ontwerp van het Tolhuispark

Samen met de sportverenigingen en andere betrokkenen is een ontwerp gemaakt voor de inrichting van het Tolhuispark. Het ontwerp laat de plek van de tennisbanen, sportvelden (korfbal, hockey en voetbal) zien. Er is extra aandacht besteed aan de ligging van de sportvelden ten opzichte van de clubbebouwing. Ook zijn de paden en wegen, het water en het groen en het parkeren (auto’s en fietsen) verder uitgewerkt. 

Naast het ontwerp is er met de sportverenigingen ook een programma van eisen opgesteld. Hierin staat waar het sportpark en de sportvelden en -voorzieningen aan moeten voldoen.

Startsein aanleg Tolhuispark

Eind 2022 heeft Van Kessel Sport en Cultuurtechniek van de gemeente Noardeast-Fryslân de opdracht ontvangen voor het in bouwteamverband ontwikkelen van de uitbreiding van het sportpark Tolhuispark en de aanleg van een kunstgrasveld in het Harddraverspark. De aanbesteding is gewonnen in samenwerking met KWS Infra Zwolle-Leek en adviesbureau PLANN.ING.

19 juli 2023 was het officiële startsein voor de ontwikkeling van het nieuwe sportpark Tolhuispark te Dokkum. 

Starthandeling Tolhuispark 2023
Starthandeling door wethouder Rebecca Slijver en de heer Lourens Rink, bedrijfsleider Van Kessel Sport en Cultuurtechniek

Wat komt er op het Tolhuispark?

De uitbreiding van het sportpark Tolhuispark omvat de aanleg van:

  • een kunstgras hockeyveld voor Hockey Club Dokkum;
  • een kunstgras korfbalveld voor Korfbalvereniging De Granaat;
  • een natuurgras voetbalveld voor CSV Be Quick;
  • zes tennisbanen en twee padelbanen voor Tennisclub Dokkum;
  • een parkeerterrein met 104 parkeerplaatsen.

Daarnaast komen er wegen en paden door het park en wordt de vijverpartij uitgebreid. Ook komt er een nieuwe beplanting met bijzondere aandacht voor biodiversiteit. 

Tennisclub Dokkum bouwt op het park een nieuw clubgebouw voor haar vereniging. Bouwbedrijf Van der Werf voert de bouw uit.

Foto's

Foto's ontwikkeling Tolhuispark